Dansk Svensk Gårdshund

Dansk Svensk Gårdshund er opprinnelig en hund som fungerte som vakt,- gjeter,- mus og rottefanger,- og selskapshund på gårdene i Sverige og Danmark før i tiden. De ble ikke lagt spesielt merke til, men var gode å ha til blant annet å holde landstrykere unna. Gårdshunden krysset seg slik de ville og derfor finner vi Gårdshunder med stort spenn i utseende og fasong. 
Etterhvert som tidene forandret seg ble Gårdshunden mer og mer overflødig. Det var nesten ingen igjen da tilhengere av disse hundene bestemte seg for å kartlegge de og avle bevisst på de. Det finnes i dag mange Gårdshunder i Sverige, Danmark og Finland. Også i Norge begynner rasen å bli vanlig, da flere og flere har fått øynene opp for Gårdshunden de siste årene.

Gårdshunden kommer som sagt i mange former og fasonger, men det er utarbeidet en rasestandard for å sikre at de fortsatt er en hunden de opprinnelig var. det er vi som oppdrettere som må passe på hvordan rasen utvikler seg, både med hensyn til sykdommer, gemytt og funksjonalitet. Dessverre blir det avlet på hunder som ikke burde vært avlet på, og det finnes også krysninger som selges under navnet Dansk Svensk Gårdshund. For å være sikker på hva man får er det viktig at valpekjøpere kjøper hunder som er registrert og ikke faller for å kjøpe en valp til halv pris. vi vet ingenting om hva som ligger bak disse uregistrerte hundene.

Dansk Svensk Gårdshund er en hund som har en god porsjon vaktinstinkt og de jakter også på smågnagere. Gårdshundens natur er å varsle når det kommer besøk, de er ofte noe reservert overfor fremmede, og de setter seg som mål å passe på hele familien. Noe som er en stor oppgave for en liten hund. Det er derfor viktig at de sosialiseres grundig og utvikler en solid trygghet så de takler oppgaven.

Gårdshunden er også en skikkelig kjælegris, de elsker å sitte på fanget, ligge under dynen og være med overalt. De er utholdende og tøffe men flere av de liker imidlertid ikke kulda så godt og fryser lett. De er ikke avlet for våre barske vintre.Gårdshunden liker ikke å bli overlatt til seg selv. De har fungert i flokk i mange hundre år og dette bærer de med seg. 

Gårdshunden er en vakker hund, men det er viktig at rasen opprettholdes som det den er; en gårdshund! De skal derfor ikke bli "for vakre", dvs de skal ikke fremstå som en edel hund, men som en robust arbeidshund.

Vurdere du å skaffe deg Gårdshund så har du gjort et bra valg :o) Det er en "stor hund i liten format", en kvikk, lettlært hund som du vil få mye glede av!  

Rasestandard

Dansk/svensk Gårdshund hører til
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser- og sennenhunder

Komplett rasestandardbeskrivelse finner du her:

http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=467

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Lars Tuva Johansen | Svar 17.09.2017 23:31

Flott beskrevet av en hunderase jeg bare blir mer og mer betatt av.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.05 | 18:54

Mistet akkurat vår kjære Trixie, en DSG gjennom 12-år. Ser derfor etter en ny en. Send meg gjerne svar hvis dere har kull på gang.

...
02.05 | 20:19

Hei eg og min familie ønsker å ha en lekekamerat å en turkamerat.Vist det er mulig så kontakt meg vist dere skal få eit nytt kul. Tfn. 98438585

...
15.04 | 11:18

Hei er en aktiv familie i Trondheim som bor landlig til og har hytte i fjellet. Vi ønsker oss svært gjerne en av disse skjønne hundene . Ta kontakt 🙏🏻😍

...
12.04 | 20:57

Hei! Jeg er en sprek dame på 63 år som blir pensjonist til sommeren. Ønsker meg nå en DSG som venn og turkamerat. Har hatt flere hunder. Bor like ved marka.

...
Du liker denne siden