Kennel Lillita

Velkommen til oss :o)

Kennel Lillita er et lite oppdrett av Dansk Svensk Gårdshund som holder til på Kapp, Østre Toten. Vi som bor her er jeg, samboeren min Rune, Endre (18) og Jenny (6). Vi har også flere andre dyr i tillegg til hundene.

Her på Toten har vi gode muligheter for turer i skog og mark, vi har stor inngjerdet hage og våre hunder får leve så fritt som mulig.

Jeg heter Lene Birgit Berg, er utdannet miljøforvalter og jobber som rådgiver i kommunen. Jeg er også utdannet dyrepleier fra veterinærhøyskolen, noe som kommer godt med i vår hverdag med dyrene. 

Jeg har alltid vært veldig glad i dyr og er oppvokst på gård. Jeg har drevet dyrebutikk, jobbet på hundepensjonat, og har hatt de fleste representanter av vesener med pels og fjær. Jeg har tidligere trent hund innen spor, rundering og lydighet og har hatt flere ulike hunderaser.

Drømmen har alltid vært å drive oppdrett siden jeg er interessert i genetikk og avl. Det tok noen år før jeg klarte å velge rase....men i 2009 kom jeg i gang, og valget falt på Dansk/ Svensk Gårdshund. Vi hadde vårt første Gårdshundkull i 2011. 

Vi har også hatt to Lundehundkull, men vi har valgt å ikke fortsette oppdrett av denne rasen.     

Gårdshunden er utrolig allsidige og spennende, smarte kjappe hunder som det er gøy å kunne bidra til å utvikle. Vi er opptatt av at Gårdshunden skal forbli en skikkelig gårdshund, med sine særegenheter.    

Jeg har "smittet" min svigerinne Ingunn Håverstad og min niese Sofie Berg med oppdretterinteressen. Det vil derfor også komme noen kull på Gol fra vårt Gårdshundoppdrett heretter.

Ingunn og Sofie er også interessert i agility og diverse annen hundesport, i tillegg til at de har en stor dose utstillingsinteresse.

Vi er opptatt av å avle funksjonsfriske hunder med godt gemytt, og som passer inn i vanlige familier. Vi ønsker at barn skal vokse opp med hund, og dermed utvikle en naturlig respekt og glede for omgang med dyr. Jenny (6 år) sørger for at alle våre valper er godt vant til små barn helt fra fødselen av 🙂

Vi følger NKK og raseklubbens regler for avl.Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Siv Iren Larsen | Svar 16.05.2021 18:54

Mistet akkurat vår kjære Trixie, en DSG gjennom 12-år. Ser derfor etter en ny en. Send meg gjerne svar hvis dere har kull på gang.

Jörgen Lund | Svar 04.01.2021 16:03

Hei.
Mistet i jula min 17 år gammle puddel og ser meg nå derfor om etter en ny hundevalp. Send meg gjerne en mail viss dere har valper til salgs.

Randi Rosseland | Svar 22.11.2014 13:04

Hei, vi er en familie på fire, som ønsker oss hund av denne rasen. Er det venteliste på kull mot våren?

Ingerlise M Westgaard | Svar 20.11.2013 12:28

Å så nydelig!! ligner veldig på vår Khida <3

sigurd | Svar 14.10.2013 20:40

Balto koser seg skikkelig

Heidi | Svar 05.11.2012 23:09

Elsker alle hundene men selvfølgelig er boris den jeg liker best, han er jo trossalt min lille store gutt
Heidi

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.05 | 18:54

Mistet akkurat vår kjære Trixie, en DSG gjennom 12-år. Ser derfor etter en ny en. Send meg gjerne svar hvis dere har kull på gang.

...
02.05 | 20:19

Hei eg og min familie ønsker å ha en lekekamerat å en turkamerat.Vist det er mulig så kontakt meg vist dere skal få eit nytt kul. Tfn. 98438585

...
15.04 | 11:18

Hei er en aktiv familie i Trondheim som bor landlig til og har hytte i fjellet. Vi ønsker oss svært gjerne en av disse skjønne hundene . Ta kontakt 🙏🏻😍

...
12.04 | 20:57

Hei! Jeg er en sprek dame på 63 år som blir pensjonist til sommeren. Ønsker meg nå en DSG som venn og turkamerat. Har hatt flere hunder. Bor like ved marka.

...
Du liker denne siden