Kennel Lillita

Velkommen til oss :o)

Kennel Lillita er et lite oppdrett av Dansk Svensk Gårdshund og Norsk Lundehund som holder til på Kapp, Østre Toten. Vi som bor her er jeg, samboeren min Rune, Endre (18) og Jenny (6). Vi har også flere andre dyr i tillegg til hundene.

Her på Toten har vi gode muligheter for turer i skog og mark, vi har stor inngjerdet hage og våre hunder får leve så fritt som mulig.

Jeg heter Lene Birgit Berg, er utdannet miljøforvalter og jobber som rådgiver i kommunen. Jeg er også utdannet dyrepleier fra veterinærhøyskolen, noe som kommer godt med i vår hverdag med dyrene. 

Jeg har alltid vært veldig glad i dyr og er oppvokst på gård. Jeg har drevet dyrebutikk, jobbet på hundepensjonat, og har hatt de fleste representanter av vesener med pels og fjær. Jeg har tidligere trent hund innen spor, rundering og lydighet og har hatt flere ulike hunderaser.

Drømmen har alltid vært å drive oppdrett siden jeg er interessert i genetikk og avl. Det tok noen år før jeg klarte å velge rase....men i 2009 kom jeg i gang, og valget falt på Dansk/ Svensk Gårdshund, og nå også Norske Lundehund. Vi hadde vårt første gårdshundkull i 2011 og vårt første lundehundkull i 2019.    

Gårdshunden er utrolig allsidige og spennende, smarte kjappe hunder som det er gøy å kunne bidra til å utvikle. Vi er opptatt av at gårdshunden skal forbli en skikkelig gårdshund, med sine særegenheter.   

Norsk Lundehund er Norges eldste rase, og er en utrydningstruet hunderase. Vårt ønske er å hjelpe til for å kunne beholde denne behagelige og spesielle hunderasen.

Jeg har "smittet" min svigerinne Ingunn Håverstad og min niese Sofie Berg med oppdretterinteressen. Det vil derfor også komme noen kull på Gol fra vårt gårdshundoppdrett heretter.

Ingunn og Sofie er også interessert i agility og diverse annen hundesport, i tillegg til at de har en stor dose utstillingsinteresse.

Jeg selv trener Smeller, noe som absolutt også passer fint for både gårdshund og lundehund.

Vi er opptatt av å avle funksjonsfriske hunder med godt gemytt, og som passer inn i vanlige familier. Vi ønsker at barn skal vokse opp med hund, og dermed utvikle en naturlig respekt og glede for omgang med dyr. Jenny (5 år) sørger for at alle våre valper er godt vant til små barn helt fra fødselen av 🙂

Vi følger NKK og raseklubbenes regler for avl, og også raseklubbenes anbefalinger når det gjelder pris.  Per 2020 er prisen på en registrert gårdshundvalp/lundehundvalp kr. 16 000,- Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Randi Rosseland | Svar 22.11.2014 13.04

Hei, vi er en familie på fire, som ønsker oss hund av denne rasen. Er det venteliste på kull mot våren?

Ingerlise M Westgaard | Svar 20.11.2013 12.28

Å så nydelig!! ligner veldig på vår Khida <3

sigurd | Svar 14.10.2013 20.40

Balto koser seg skikkelig

Heidi | Svar 05.11.2012 23.09

Elsker alle hundene men selvfølgelig er boris den jeg liker best, han er jo trossalt min lille store gutt
Heidi

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 19:07

Gå inn på gårdshundklubbens hjemmeside, der er det en liste over oppdrettere som du kan kontakte 🙂

...
24.07 | 18:12

Takk for raskt svar, vet du om noen andre kennel som du kan anbefale som har dansk svensk gårdshund

...
23.07 | 21:52

Hei🙂 Vi planlegger ingen kull før sommer/høst 2021.

...
23.07 | 20:53

Vi tenker på å kjøpe oss en dansk svensk gårdhund. Vi har tidligere hatt hund som ble avlivet på grunn av sykdom. Har dere planlagte kull i fremtiden.

...
Du liker denne siden