Informasjon til valpekjøperne

4Litt informasjon til nye valpekjøpere kommer her:

Det er lurt å melde seg inn i Gårdshundklubben/Norsk Lundehundklubb for å følge med på hva som foregår i gårdshund/lundehundverden. Klubbene er flinke til å arrangere aktiviteter og gir ut fine medlemsblad :o)

Vi håper også alltid på at hannhundeierne er interessert i å prøve å avlsgodkjenne hundene sine slik at de kan bidra til videre utvikling av rasen. (Selvfølgelig også tispene, dersom noen skulle ha interesse for avl) 

Vi krever uansett at alle våre gårdshundvalper HD-røntges ved 1,5-2 års alder. Dette fordi det gir oss som oppdrettere svært verdifull informasjon ved videre avl. Dette står som et krav i kjøpekontrakten og vi kommer til å sende ut en påminnelse om dette.

Litt praktisk informasjon:

Valpene er leveringsklare fra de er 8 uker om ikke noe uforutsett dukker opp.

Dere kan besøke valpene fra de er 3-4 uker gamle, avhengig av moren, valg av valp tar vi sammen når valpene er rundt 6 uker gamle.

Valpen koster 16000,-

Depositum på kr 1000,- innbetales når valp er valgt, resterende beløp på 14000,- skal være mottatt før valpene leveres fra oss. 

Pengene kan enten betales kontant eller overføres til kontonr. 2212 1500055 merket med valpens navn.

Vi bruker NKK sin standardkontrakt, og vi ordner alle papirer ved henting.

Utstyr dere bør skaffe den første tiden er; fast liggeplass (bur/seng), fast foringsplass (mat/vannskåler), transportløsning (bilbur,- eller sikkerhetssele), tyggeleker, klotang, sele & bånd. Vintervalper trenger også dekken/ullgenser. 

Fra oss får valpen med seg: en pose tørrfor, ferskfor, informasjon om stell og foring, gavekort med 10% avslag på valpekurs hos Oslo Hundeskole, et lite teppe og en leke fra valpekassa. 

Kullet er registrert i NKK samlet i vårt navn. Når dere har hentet valpen og vi har sendt inn ny eierinformasjon får vi tilbake en kode og gjør eierskifte på nett. Dere vil da få tilsendt stamtavle og eierbevis.

Alle valpene er forsikret i Agria til dagen etter henting. Fra da av må dere selv forsikre valpen. Dere kan enkelt overføre forsikringen fra Agria dersom dere ønsker å benytte dere av Agria som forsikringsselskap. Hvis ikke så oppretter dere en forsikring der dere måtte ønske, bare pass på at den virker fra hentedagen.

Valpene får helseattest og blir chippet max en uke før levering. Første vaksinering får de hos oss, den neste skal tas ved 12 ukers alder. Dette ordner dere selv hos deres lokale veterinær. Parvovaksine gis ikke før levering, hvis ikke den skal til et hjem med stort smittepress. Dette er etter anbefaling fra veterinær. Valpen skal uansett skjermes for omgang med mye ukjente hunder den første måneden i nytt hjem og spesielt fra hunder dere ikke vet vaksinasjonsstatus til.

Valpene får jevnlig markkurer hos oss den tiden vi har de. Ellers er det sjelden nødvendig å gi voksne hunder markkur.

Vi ønsker å bistå med råd og tips gjennom hele valpens liv, så det er bare å ta kontakt dersom det skulle dukke opp noe. Vi forbeholder oss også førsteretten til å kjøpe tilbake hunden dersom eierne av ulike grunner ikke lengre kan beholde den. 

De første ukene har valpen mer enn nok med å gjøre seg kjent og venne seg til sin nye familie uten søsken og mor. Den viktigste oppgaven deres er da å gjøre den trygg, holde omgivelsene forholdsvis rolige, og passe på at den får nok søvn og næring. Etterhvert kan valpen introduseres for mer og mer av verden. Det er viktig å la de få oppleve mest mulig, på en trygg måte de første månedene da innlæringsevnen er på sitt beste. Grensesetting og trygghet er to gode stikkord ;o) Husk at valpen sanser dine holdninger og følelser, så er du mistenksom til at den f.eks møter en ny hund vil du også gjøre valpen mistenksom...tenk alltid over hva du vil formidle til hunden i møte med nye utfordringer! 

Hos oss vokser valpene opp inne i huset, de har blitt håndtert av barn og voksne, de har lekt med de andre hundene våre, vi klipper klør, gir markkurer, kjører biltur, leker i hagen og hilser på katter, kaniner og vaktler. Vi legger stor vekt på sosialisering for å gi de en så god start som mulig. 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Audun Frode Ringkjøb | Svar 14.12.2015 22.08

Så fine hundehvalper! Disse var utrolig vare!
Vi har hatt ulike hunder her hos oss opp gjennom årene og ser fram til kanskje å få en nytt familiemedlem !

Wenche | Svar 17.08.2014 23.37

Far til valpene Stallogaisa's Tapper ble i dag Norsk Utstillings Champion, lykke til med de fine valpene :)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 19:07

Gå inn på gårdshundklubbens hjemmeside, der er det en liste over oppdrettere som du kan kontakte 🙂

...
24.07 | 18:12

Takk for raskt svar, vet du om noen andre kennel som du kan anbefale som har dansk svensk gårdshund

...
23.07 | 21:52

Hei🙂 Vi planlegger ingen kull før sommer/høst 2021.

...
23.07 | 20:53

Vi tenker på å kjøpe oss en dansk svensk gårdhund. Vi har tidligere hatt hund som ble avlivet på grunn av sykdom. Har dere planlagte kull i fremtiden.

...
Du liker denne siden